Gjør en forskjell – velg Fairtrade!

Å kjøpe Fairtrade-merkede blomster er en enkel ting du og jeg kan gjøre for å være med på å bekjempe verdens fattigdom.
Fairtrade er verdens mest anerkjente merkeordning for rettferdig handel. Fairtrade-merket viser at bønder og arbeidere har fått bedre handelsbetingelser, at råvarene er dyrket etter standarder for trygge arbeidsforhold og bærekraftig jordbruk, og at det settes krav til likestilling.
 
På grunn av den pågående pandemien er handel med de afrikanske landene viktigere enn noen gang. Ca 30 millioner mennesker har mistet jobbene sine på det afrikanske kontinentet under pandemien, og ca 49 millioner har havnet i hva FN betegner som ekstrem fattigdom. 
 
Når du kjøper et Fairtrade-merket produkt, settes 10 % av kjøpesummen (kalt premium) av til et fond. Arbeiderne bestemmer selv hva disse pengene skal investeres i, enten det er skoler, barnehager, helsetilbud, vann eller vei. Under pandemien har premiumen bl.a. blitt brukt til å gi permitterte arbeidere penger slik at de kan kjøpe mat og andre nødvendige varer for å dekke presserende behov og holde deres familier og samfunn trygge.
 
Velger du Fairtrade-merkede blomster gir du et viktig bidrag til å hjelpe blomsterarbeidere og deres lokalsamfunn, og til å styrke kvinners rettigheter.
 
Mester Grønn er Norges største importør av Fairtrade-merkede blomster, og akkurat nå har vi et ekstra stort utvalg roser og buketter. Vi har også Fairtrade-merkede hodenellik, grennellik, krysantemum, alstromeria, brudeslør, eringyum og grenroser i vårt 3for2 sortiment. Plukk og miks dine favoritter, til glede både for deg og for arbeiderne på blomsterfarmene.


Så se etter Fairtrade-merket neste gang du handler hos Mester Grønn. Hvert eneste kjøp bidrar!
 
Fairtrade_rosefarm
Fairtrade_bukettproduksjon
Fairtrade_3for2