VI GIR DEG FLERE GRUNNER TIL HVORFOR DU BØR LEGGE VINTERFERIEN TIL KONGSBERG I ÅR.

I Kongsberg er vinterferie noe helt spesielt. Ikke bare er dette en naturlig destinasjon for mang en vintersportentusiast, det finnes mange andre aktiviteter å kose seg med også!  På Stortorvet feirer vi vinterferien med gode tilbud og aktiviteter for store og små.

HVA SKJER I KONGSBERG I VINTERFERIEN?

LANGE TRADISJONER I KONGSBERG – MARKEN 27.2-3-3

I vinterferien finner den tradisjonsrike Kongsberg Marken sted. Marken består av salgsboder, demonstrasjoner, underholdningsinnslag og tivoli. I Markensuka foregår det også ulike kulturarrangementer som konserter, kappleik og kappdans, travløp m.m.
Kongsberg Marken er en tradisjon som strekker seg helt tilbake til 1633 og som har et gjennomsnittlig besøk av ca. 25.000 mennesker hvert år.
Byen yrer av liv under disse vinterdagene.

Kongsberg Marken blir avviklet på og omkring Kirketorget. I tillegg kommer arrangementene på Norsk Bergverksmuseum og Lågdalsmuseet.
Godt håndverk tilhørte den gamle Kongsberg Marken.
Vi har forsøkt å gi dagens marken noen av de gamle kvalitetene. Selv om våre behov i dag selvsagt er annerledes, lar vi oss fortsatt imponere av de mange nevenyttige som du vil finne i Bergverksmuseets saler.

Her frembys førsteklasses håndverk av tre, lær, tekstil, sølv, tinn eller jern. Handel og bytte med klokker har lang tradisjon på Kongsberg Marken. Her finner du både armbåndsur og gode, gamle lommeur. Du kan også få vurdert gammelt arvegodt av klokkeeksperter.

Her på Stortorvet gleder vi oss til å være med på festen og tar imot glade vinterentusiaster med gode tilbud og morsomme aktiviteter på senteret.
Husk å legge inn en pause på vei dit du skal, slik at du får med deg både tilbudene under og alt det som skjer av festligheter og moro!

HVA SKJER PÅ STORTORVET

Mot slutten av Kongsberg Vinterfestival, med sine mange utendørsaktiviteter, inviterer Stortorvet alle til innendørs lek og familiehygge på senteret. Vi har også mange flotte tilbud i butikkene våre.

Vi inviterer alle som vil til en helg proppfull av lek, moro og gode tilbud hos oss på Stortorvet senter.

Maskot-wp

Torsdag 1.mars fra kl. 13.00:
Vår maskot Torvtassen og hans medhjelper deler ut gratis smultringer til våre besøkende, så langt beholdningen rekker. Benytt anledningen til å hilse på eller ta et bilde sammen med Torvtassen.

Kl 14-20 – VINN KR. 2.500!
Handler du på Stortorvet mellom kl. 14-20, har du denne dagen sjansen til å vinne et gavekort på hele kr. 2.500,-

SÅ ENKELT ER DET: Skriv navn og telefonnummer på kvitteringen fra en av butikkene du har handlet i, og legg den i en av våre søyler. Søylene finner du utenfor Clas Ohlson og Bjørklund. Vi trekker ut to heldige vinnere som får et gavekort på 2.500,- hver.

Fredag 2.mars kl:14-18
Fredag popper vi popkorn til den store gullmedaljen! I tillegg lager vi sukkerspinn, så her blir det mye å kose seg med. Det blir også konkurranser, lek og moro. Vi har fått tak i gamle tre-leker besteforeldrene våre lekte med da de var små. Vi har også et magisk speil, en skikkelig nøtteknekker. Disse byr på hjernetrim og utfordringer du ganske sikkert ikke har prøvd deg på før. Klarer du å løse oppgavene? Kanskje du skal ta med deg bestefar og få noen gode tips på veien.

Spill-WP

Lørdag 3. mars kl. 12-15
Markenslørdagen får vi besøk av både klovner og ansiktsmaler her på senteret.
Klovnepatruljen med to klovner tøyser og sykler rundt på senteret. De lager også ballongfigurer til alle som har lyst på en.

lørdag lørdag2

En ansiktsmaler ønsker barn velkommen til stand, hvor de kan få malt ansiktene sine med morsomme mønster.

lørdag 3