The Body Shop introduserer resirkulert plast

Bli med å tenke mer miljøvennlig!


Den 9.mai lanserer The Body Shop verdens første Fair Trade-plast og vårt samarbeid med Plastic for Change, og vi er utrolig stolte av å introdusere resirkulert plast fra vårt solidarisk handelsprogram i alle våre sjampo og balsamflasker. Vi ønsker at kundene våre skal tenke mer miljøvennlig, og håper dere vil være med å spre budskapet.
 
Det er ingen hemmelighet at plastavfall har blitt en global krise, og at planeten vår drukner i plast. Det påvirker livet i havet, men det påvirker mennesker også. I India blir så mye som en tredjedel av avfallet ikke samlet inn. Dette har gitt grobunn for at 1,5 millioner mennesker, kjent som «søppelplukkere», uoffisielt jobber med å samle inn dette avfallet. Vi i The Body Shop ønsker å håndtere plastkrisen på en annerledes måte. Å slutte å bruke plast er ikke svaret. Dersom plast brukes ansvarlig, er dette et bærekraftig materiale. Vi trenger derfor å verdsette den plasten vi bruker.
 
På jordkloden finnes plast i store mengder - som ikke blir kildesortert. Derfor har vi startet et prosjekt i Bengaluru i India, der vi betaler søppelplukkere en rettferdig pris for plasten de samler inn. På denne måten får menneskene som er avhengig av å plukke søppel for å overleve, muligheten til en lønn å leve av, bedre sanitærforhold, bedre arbeidsforhold og den anerkjennelsen de fortjener. Community Trade er vårt unike, uavhengig verifiserte program for solidarisk handel. Programmet hjelper våre handelspartnere over hele verden med å få tilgang til markeder, forbedre sin livssituasjon og investere i prosjekter som gagner lokalsamfunnet.