Blomstene som tåler noen minus

Våren er i anmarsj, men kuldegrader og nattefrost er noe vi fortsatt må regne med. Heldigvis finnes det vårblomster som tåler litt mer enn andre.


Det er vår i luften og det klør i fingrene etter å pynte opp ute i krukker og kar etter en lang vinter. Når vi nå må tilbringe mer tid hjemme, er det ekstra koselig å pynte litt rundt oss. Men vårværet kan være lunefullt, så det er viktig å velge blomster som tåler litt kulde.
Viola, løkblomster, tusenfryd, juleroser (Hellborus) og vårlyng er noen tøffinger og er de eneste blomstene som tåler noen kuldegrader. Plantene tåler godt vårens skiftende temperatur, til og med ned til -5°C, avhengig av hvor godt de er herdet. Å være herdet innebærer hvor lenge de har fått stå ute i lav temperatur i forkant.
Plant vårblomster i krukker
Det kan være lurt å plante vårblomstene i krukker som det er lett å flytte på. Ved ekstra kalde netter eller kuldeperioder kan krukken bæres inn eller settes mot en lunere vegg. Du kan også dekke blomstene med et tynt fleecepledd eller et håndkle. Selv om plantene kan virke litt slått ut etter en frostnatt eller to, vil de snart reise seg igjen. Blir det frostnetter over en lengre periode, setter plantene stor pris på å få lov til å komme inn til et lunt sted for å varme seg litt.

Fiks ferdig pakkeløsning
For å gjøre det enkelt for deg har vi satt sammen pakker med de mest populære vårblomstene våre, til en ekstra god pakkepris. Disse kan bestilles for levering hjem eller for henting i butikk. Pakkene finnes i flere størrelser. Her kan du se et eksempel https://www.mestergronn.no/blomster/stor-pakke-med-varblomster/  


Støtt norsk blomsterproduksjon
Blomster er ferskvare, og det er dessverre ikke mulig å la dem ligge til etterspørselen tar seg opp igjen.
I disse dager er de norske gartneriene fylt til randen av vakre vårblomster, som for eksempel viola i Andersens Gartneri i Råde eller tulipaner i Karlsens Gartneri i Innlandet. Vi trenger norsk blomsterproduksjon også etter at krisen er over, og Mester Grønn ønsker derfor å prioritere norske gartnerier.
Så kjøp norskproduserte tulipaner, viola eller løkblomster hvis du har mulighet. Til glede for deg selv eller til noen som trenger en oppmuntring, og som et bidrag til norske gartnere.
Har du ikke mulighet til å komme innom butikken, så leverer vi gjerne på døren.
 
Viola_cornuta_9961_1_f_s
Narciss_1837_f_s