Fletter for fremtiden

Med ferdigheter i det lokale kurvhåndverket, fletter kvinner i Etiopia seg ut av ekstrem fattigdom. Lewut kurvene får du nå kjøpt hos Mester Grønn.


Mester Grønn har i samarbeid med Partnership of Change, sikret etiopiske kvinner arbeid gjennom kurvprosjektet LEWUT. Lewut betyr forandring på Amharisk, som er et av de største språkene i Etiopia.
 
I Etiopia står kurvmakertradisjonen sterkt. Det er en huslig syssel som jentene lærer av sine mødre – litt som strikking her i Norge. Gjennom Lewut prosjektet har kvinnene fått muligheten til å utvikle sin håndverkskunnskap og sikre seg en levelønn.
 
Mester Grønn har designet og bestilt kurvene som selges i butikkene her hjemme, og Partnership of Change har engasjert 300 fattige kvinner i byen Bahir Dahr til å produsere dem. Hovedmålet er å gjøre kvinnene økonomisk uavhengige.
 
– Jeg er så lykkelig for at jeg får være med på kurvprosjektet. Det gjør at jeg kan tjene penger på ferdighetene mine. For meg har dette vært den eneste måten å bryte ut av fattigdomssyklusen på, sier Misaye Cherinet, en av kvinnene som deltar i prosjektet.
 
De vakre Lewut kurvene er flettet med tørket gress, og hver kurv er helt unik. Kurvene passer fint både til sommerblomster og grønne planter, eller til oppbevaring av saker og ting i hjemmet.
 
Ved å kjøpe en Lewut kurv bidrar du til forandring og en bedre fremtid for mange kvinner og deres familier.