Behovet for briller i de fattigste delene av verden er enormt. I hele oktober kan du gi dine gamle briller nytt liv ved å levere de inn til din Brilleland på Stortorvet. Sammen med Vision For All sørger de for at de blir tildelt noen som virkelig trenger dem.

Brilleland har i mange år hatt et nært samarbeid med den humanitære organisasjonen Vision for All (VFA). VFA hjelper den fattigste delen av befolkningen i utviklingsland med å få bedre syn gjennom synsprøver og utdeling av briller. Siden oppstarten i 2003 har Vision for All hjulpet over 18.000 mennesker til å få et bedre syn på livet.

Landsbyene de besøker er ofte steder som ligger geografisk vanskelig til – langt inne i Amazonas eller høyt oppe i fjellene, hvor infrastrukturen er dårlig. Tilgangen på optikere og øyeleger er derfor ikke-eksisterende. Økonomiske ressurser er også en stor utfordring., og briller er ikke en gode de kan ta seg råd til økonomisk. Mange driver er bønder eller driver med håndarbeid hvor de er avhengig av sitt syn. Brillene er derfor ikke kun en nødvendighet for å se, men for å arbeide og brødfø sin nærmeste familie. For mange barn betyr dette muligheten til å kunne lære seg å lese og skrive.

Ditt bidrag hjelper!

Nå kan du gi dine gamle briller nytt liv ved å levere de inn til din nærmeste Brilleland-butikk. Sammen med Vision For All sørger vi for at de blir tildelt noen som virkelig trenger dem.
Som takk for hjelpen får du en verdikupong på 200,- kroner som du selv kan benytte til kjøp av en ny brille eller solbrille.

Takk for at du engasjerer deg!