Mange spørsmål kan dukke opp underveis i forbindelse med vår nye parkeringsordning. Her har vi listet opp besvart disse.

 1. Hvordan fungere dette?
 • Skiltnummeret på bilen din blir registrert ved innkjøring. Når du velger å forlate Stortorvet finnes det flere måter å betale på. I automaten slår du inn bilnummeret ditt, og du vil få opp på skjermen hvor lenge du har stått parkert og hva du skal betale. Ved betaling kan du velge å trykke på knappen «Husk meg». Da vil systemet kjenne igjen ditt skilt neste gang du kommer, du behøver da ikke gå i automaten men blir automatisk trukket riktig beløp og kan kjøre direkte ut. Du kan også i forkant registrere deg, det gjør du på www.autopay.io
 1. Hva vil det koste?

– Vi innfører en time gratis parkeringstid i hele parkeringsanleggets åpningstid. Avgift påløper fra start av time to med intervall på halv time og koste kr 12,- pr påbegynte halve time.

 1. Hva med parkeringsareal utenfor MENY

-På denne plassen har vi alltid jobbet for høy rullering av biler/parkerende. Meningen er at denne plassen i størst mulig grad benyttes av kunder til Meny. Dette arbeidet vil vi videreføre i det nye systemet. En time gratis vil også gjelde på dette området, men taksten pr påbegynte halve time vil være vesentlig høyere enn på de andre plassene.

 1. Hva skjer hvis vi ikke finner ledig plass?

I og med at vi har en time gratis parkeringstid vil en gjennomkjøring av p-arealet på jakt etter en ledig plass ikke medføre avgift, så lenge denne runden ikke tar mer enn 1 time.

 1. Får vi bot om vi glemmer å betale?

-Nei! Systemet har registrert skiltet ditt, dersom du glemmer å betale, og ikke er registrert fra før, vil du motta en faktura i posten pålydende avgift etter forbrukt p-tid, samt fakturagebyr.

 1. Virker EasyPark appen på Stortorvet.

– Ja det gjør den. Systemet er koblet opp mot ordningen slik at betaling gjennomført via appen registreres.

 1. Hva med utenlandske biler?

-Systemet håndterer utenlandsk registrerte biler på samme måte som norskregistrerte biler.

 1. Hva med parkering for bevegelseshemmede?

– Det vil fortsatt være plasser dedikert til parkering for bevegelseshemmede. De som har gyldig parkeringsbevis for bevegelseshemmede vil ved registrering hos senteradministrasjonen gjøre avtale om utvidet gratis parkeringstid med 1 time ekstra.

 1. Hva må jeg huske på?

Det er viktig å huske på at du må endre informasjonen på www.autopay.io når du kjøper ny bil. Da må du inn å slette det gamle og legge inn det nye registreringsnummeret.

 1. Kan jeg registrere flere skiltnummer på samme betalingsinformasjon.

-Ja. Gå inn på din brukerprofil og legg det inn der. Men husk at prinsippet i punkt 9 gjelder.