Tilbud på alle orkidéer

Nå har Mester Grønn et ekstra stort utvalg vakre orkidéer med super kvalitet, og alle er på tilbud! Synes du de er vanskelige å stelle? Her får du noen gode tips.


Dette kjerringrådet tar livet av orkidéen din
–Noen kjerringråd er gode, andre er utdaterte, og det rådet som sier at orkidéer kun trenger et eggeglass med vann i uka er helt feil, sier Kari Brekke, gartner hos Mester Grønn. Hun opplever at mange synes det er vanskelig å vite hvordan man skal behandle eksotiske orkidéer.

Gjennomskylles ukentlig
–Det er ingen heksekunst å få orkidéer til å trives. De skal vannes et par ganger i uken med lunkent vann. Men i stedet for å vanne på tradisjonelt vis ved å helle vann i potten, så skal orkidéens røtter gjennomskylles, forklarer Brekke. Det går også an å dyppe røttene ned i en bøtte med lunkent vann og la planten stå i 5- 10 minutter for å bli skikkelig gjennomvåt. Men husk at den hater å bli stående med røttene i vann. Vanskeligere er det altså ikke.

Mye lys og mye varme
Plasserer du orkidéen slik at den får mye lys fra vinduet, uten å stå i direkte sollys, er mye av jobben allerede gjort. Den trives også best når det er godt og varmt, helst mellom 18–24 grader. Sper du på med gartnerens vanningstips, så har du en sikker oppskrift på hvordan du skal behandle den vakre planten.

Fire vanningstips som får orkidéer til å stortrives:
* Orkidéer skal ha en skikkelig gjennomvanning et par ganger i uken.
* Bruk lunkent vann. Orkidéer er vant til tropiske temperaturer.
* La aldri røttene bli stående i vann.
* Bruk gjerne en sprayflaske til å dusje orkidéen et par ganger i uka.

Akkurat nå har Mester Grønn et ekstra stort utvalg vakre orkidéer med super kvalitet, og alle er på tilbud!
Phalaenopsis_4_l
Phalaenopsis_1_l
Phalaenopsis_3_s
Phalaenopsis_4_s